Design a site like this with WordPress.com
Get started

Kokeilussa: Kanto- ja Ekorren-vaipat

“Löysin itseni haaveilemasta…Ihmeellinen, lähes taianomainen..Masentavan ihana materiaali…”

Mitkä Kanto- ja Ekorren-vaipat? 


“Kanto-vaipat on suunniteltu v. 2005 tienoilla hyvinkääläisessä perheyrityksessä. Syksyllä 2020 T:mi Saija Ekorre-Kebede sai Kanto-vaipat oman perheen tiloihin, ja aloitti jälleenmyynnin osoitteessa www.ekorreshop.fi. Ekorren puodin visio on myydä ja tehdä vaippoja, jotka kestävät aikaa, sopivat koko perheen lapsille, ovat helposti tavoitettavissa, ja ovat yksinkertaisia ja toimivia kaikille vaipanvaihtajille. Kanto-vaipat puolestaan kestävät kunnostamatta perheestä toiseen!”
(esittelyteksti www.ekorreshop.fi)

Kanto-vaipat on suomalaista suunnittelua ja ne ommellaan Virossa. Puuvillafrotee ja luomupuuvillatrikoo ovat suomalaisia. PUL on EU:ssa tuotettua ja mikrofleece Italiasta.

Ekorren-vaipat on Saijan ompelemia sisä- ja kuorivaippoja. Ekorren mallistossa on myös erilaisia imuja.

Mitä tuotteita testasimme ja kenellä?

Testilapset:
Jonathan: 2kk 62 cm/6,5kg, Saana: 8kk 67cm/7kg, Benjamin 2v 92cm/13kg Jonathan ja Benjamin ovat Sinikan, ja Saana Helenan.

Testituotteet:
Kanto AIO S ja M, sekä tarrat-takana-malli
Kanto kuorivaippa S ja M
Kanto sisävaippa XS, S ja M
Ekorren Otukset kuori iso one size
Ekorren Onerva sisävaippa one size
Hahtuvahousut 68/74
Zaijataitot frotee ja hamppujoustofrotee
Xkko-harso
Taittovaipat frotee
Taittovaippa college

Mitä tykkäsimme?

Tämä testipaketti ylitti odotuksemme ja ihastuimme moneen paketin tuotteista. Lue eteenpäin niin kerromme vaippojen ominaisuuksista ja annamme niille pisteet käyttökokemuksiemme mukaan.

Sinikan ehdottomaksi lemppariksi nousi Ekorren malliston hamppujoustiksesta tehty sisävaippa ja perhostaitto. Materiaali on uskomattoman pehmeää mutta imukykyistä. Sisävaippa on reilun kokoinen, mutta koska materiaali on niin notkeaa sen reunat voi taittaa edestä ja takaa, jotta vaippa sopii myös pienemmälle vauvalle. Vaipan saa haaroistakin kapeammalle koska imut on ommeltu vaipan keskelle melko kapeasti. Imukyky sellaisenaan oli noin 2-3h eli todella riittävä, sillä vaippa on suhteellisen ohut ja notkea. Sinne voi hyvin vielä lisätä imua, jos lapsi on megakastelija. Vaippa sopi kaikille kolmelle testaajalle. Tämä vaippa ja siihen kuuluva perhostaitto sai minut melkein masennuksen partaalle, koska ihastuin siihen niin paljon. Masennus tuli siis siitä, että kaikki omat vaipat ja imut on ihan kovia ja tönkköjä verrattuna tähän!
Vaipan hinta: alk. 8,90e
Pisteet: Sinikka: 5/5 Helena: 3/5 (snappikiinnitys oli haasteellinen rimpuilevan 8-kuisen kanssa)

Kanto AIO:t yllätti todella positiivisesti. Niiden ulkopinta kimaltelee ja sisäpuolella on todella pehmeä fleece. Taskun aukko on edessä ja sisältä löytyy paksu froteinen läppäimu. Tämänkin vaipan imukyky oli noin 2-3h lisäämättä taskuun mitään. Pienimmälle testaajalle sopi sekä S, että M-koko, ja taaperolle M. Ainut miinus näissä vaipoissa oli, että S-koon vaipan täyttöaukko on hieman ahdas. Tämän miinuksen vaipat saavat kyllä anteeksi, koska tuntuma vaipoissa on ylellinen. Imut liukuu taskuun helposti ja vaipat ovat erittäin mukavat ja pehmoiset päällä. Tarrakiinnitys oli myös äitien mieleen ja vaipoissa on hyvät, napakat kuminauhat. Tässä vaipassa näkyy mielestäni hyvä suunnittelu, sillä froteinen imuläppä on tarkoitettu käytettäväksi lapsen tarpeiden mukaan joko vaipan taskussa, jolloin vaippa on kuivapintainen, tai suoraan vaipan pinnalla, joka tekee vaipasta märkäpintaisen. Lapset ja tarpeet kun on erilaisia, on mahtavaa, että yhdellä vaipalla on useampi käyttötapa!
Vaipan hinta: 17,90e
Pisteet: Sinikka: 5/5 Helena: 5/5

Kanto-kuorissa oli sama, laadukas tuntuma kuin AIO:issa. Tässäkin vaipassa on suunnittelu tehty huolella: kosteudenpitävä laminointi on ommeltu trikookankaan ja PUL-kankaan sisään niin, että se kestää mahdollisimman hyvin pesua ja käsittelyä. Tässä vaipassa siis kimalteleva puoli on vaipan sisällä ja ulkopuoli on pehmeää trikoota. Kuten Kanto-AIO:ssa, tässäkin vaipassa on tarrakiinnitys. Vaikka tässä kuoressa ei ole vuotosuojia, ei sen kanssa tullut minkäänlaisia ohivuotoja. Testasimme kuorivaippaa sekä harsovaipan, että Kanto-sisävaippojen kanssa. Yövaipan kanssa suosittelen tavallista isompaa kokoa, jotta muhkea yövaippa varmasti mahtuu kuoren alle. Vuotosuojien puuttuminen on pieni miinus, mutta edullinen hinta taas pistää hymyilemään.
Vaipan hinta: alk. 8,90e
Pisteet: Sinikka 4/5 Helena: 5/5

Otukset-kuori (Ekorren tuotantoa) on isoa one size -kokoa, ja se sopisi esimerkiksi yövaipan päälle. Kuoressa on vuotosuojat, jotka vähentävät ohivuotojen mahdollisuutta. Taaperolle korkeutta piti säätää yhden nepparin verran ja vauvalle kuori oli sopiva pienimmillään; koko on siis tavallista one size vaippaa suurempi. Kuoressa on isot, hyvät tarrat ja kuminauha löytyy sekä vaipan etupuolelta että selästä. Kuoressa on myös läpät sisäpuolella, joiden alle imupötkön voi halutessaan sujauttaa. 60×60 froteinen taittovaippa oli todella runsas tämän kuoren kanssa, ja vähempikin olisi riittänyt, kun meillä vaihtoväli tyypillisesti on 2h. Vaippa on siististi ommeltu ja laadukkaan oloinen. Tämä kuori varmasti riittää kokonsa puolesta koko vaippaiän, sille iso peukku. En keksi kuoresta mitään moitittavaa.
Vaipan hinta: 15,90e, Froteinen taittoimu: 6,50e
Pisteet: Sinikka 5/5 Helena 4/5

Kokeilussa oli myös hahtuvaiset villahousut koossa 68/74, ja testasimme niitä molemmilla vauvoilla. Malli on reilun kokoinen, mutta yläreunaa saa käännettyä ja kiristys onnistuu hahtuvaisella nyörillä, joka ei sekään johda kosteutta kuten kuminauhan kanssa saattaisi käydä. Villahousut toimivat mahtavasti sisävaipan kanssa yönkin yli; yöpuku ei kastunut ollenkaan. Ne oli pehmoiset ja lämpimät päällä. Näitä saa useassa eri maanläheisessä sävyssä. Villahousut olivat myös valmiiksi lanoliinitetut, mikä helpottaa käyttöönottoa. 
Villahousujen hinta: alk. 15e
Pisteet: Sinikka 5/5 Helena 4/5

Kanto-sisävaipoissa on kaksi kerrosta froteeta ja lisäksi niissä on kaksikerroksinen läppäimu. XS sopii 4-5 -kiloiselle vauvalle (testasin tätä jo aiemmin, vauvani ollessa 4 kg), ja se mahtuu myös S- tai M-kokoiseen taskuun imuna. S-koko on oikein hyvä noin 8-kiloon asti ja M-koko on isompi mutta sekin sopi meidän 6,5-kiloiselle kun käänsi vaipan reunoja hieman. Tässä froteessa on erinomainen imukyky. Testasin S-kokoista sisävaippaa vauvalla yövaippana pienen hampputaiton kanssa, ja tämä yhdistelmä riitti 12h yöuniin! Voisin sanoa, että tässä froteessa on jotain ihmeellistä, jopa taianomaista. Tämä vaippa on tosiaan konstailematon ja pelkistetty. Kiinnitys onnistuu helposti snappin kanssa. Jos nyt jotain kritiikkiä pitää keksiä, niin vaipan ulkonäkö on tylsä. Kuosikangas toisaalta taas nostaisi tuotteen hintaa.
Vaipan hinta: alk. 7,90e 
Pisteet: Sinikka 4,5/5 Helena 4/5

Lisäksi meillä oli testissä useampi erilainen harso/taittovaippa. Kahdeksankuiselle vauvalle harsojen pukeminen oli melko hankalaa, sillä vauva ei tahdo pysyä enää lainkaan paikallaan. Pienemmälle vauvalle harsot ja taittovaipat ovat kuitenkin ihania ja mukavia pukea. Xkko-harso on imukykyinen ja pehmeä ja se on normaalin harson kokoinen. Snappista ei jäänyt siihen jälkiä. Väri on luonnonvalkoinen ja siinä on sileä pinta. Testasin harsoa vauvakolmiotaittelulla, ja parin tunnin vaihtovälille laitoin harson kaveriksi pellavaimun. Tätä harsoa on ehkä tulossa myyntiin lähitulevaisuudessa Ekorreshoppiin. Collegetaitto on ihanan pehmeä – harmi, että 8-kuinen on juuri siinä vaiheessa, että vaipan pukemisessa vauhti on valttia, joten harson pukeminen on haasteellista. Pienemmälle vauvalle collegetaitto olisi erinomainen!
Vaipan hinta: alk. 4,90e
Pisteet: Sinikka XKKO: 4/5 Helena College-taitto 3/5

Lisäksi meillä oli testissä muutama erilainen imu. Zaijataittoja on saatavilla kolmea erilaista:

  • Hamppujoustofrotee 2 krs
  • Hamppujoustofrotee 1krs ja tuhti puuvillajoustofrotee 
  • Tuhti joustofrotee 1krs ja valkaisematon puuvillafrotee 1krs

Hamppujoustofrotee on siis se masentavan ihana materiaali, jota on Ekorren sisävaipassa. Nämä taitot ovat nepittömiä perhostaittoja ja ne menevät kuin itsestään oikeaan taitteluun. Ne voi taitella joko haitarimaisesti tiimaksi, tai perinteisesti kolmeen osaan. Nämä taitot on kyllä täydellisen ihania, notkeita ja imukykyisiä. Lyhyellä vaihtovälillä (1-2h) pärjää taitolla sellaisenaan.
Taiton hinta: alk. 3e
Pisteet: Sinikka 5/5 Helena 5/5

Yhteenveto

Kanto-vaipat ovat yksinkertaisuudessaan aivan ihania vaippoja, ja myös kaltaiseni kuosihullu innostui niistä. Jotenkin oli tosi virkistävää pukea valkoiset vaipat meidän tavallisten moniväristen/kuosillisten sijaan. Löysin itseni haaveilemasta täysin valkoisesta kokoelmasta.. Öh, voinko saada kaikki?! Kannoissa yhdistyy yksinkertaisuus ja huolellinen suunnittelu, ja lisäksi ne ovat erittäin kilpailukykyisiä hinnoittelun suhteen. Esimerkiksi kuorivaippoja on lähes mahdotonta löytää suomalaisista verkkokaupoista alle 14,90e hintaan. Kanto-kuori on 8,90-11,90e eli huomattavasti edullisempi. Halusimmekin näistä syistä testata Kanto-tuotteita ja kirjoittaa niistä blogiin, koska mielestämme tämä merkki ansaitsee tulla tunnetuksi suomalaisissa kestovaippapiireissä ja kokeilujen jälkeen voimme todella suositella näitä vaippoja ihan kaikille.

Lisäksi Ekorren omat tuotteet ansaitsevat erikoismaininnan, sillä niiden suunnittelija Saija ei halua vain myydä mitä tahansa vaippoja ja tehdä niillä suurta voittoa, vaan Saija tekee tätä sydämellään ja haluaa tuoda markkinoille uusia toimivia ratkaisuja ja erilaisia materiaalivaihtoehtoja, jotka on tarkkaan mietittyjä ja suunniteltuja. Näistä esimerkkinä toimivat Zaijataitto ja Ekorren sisävaippa, jotka ovat lähes nerokkaita tuotteita. Kanto-vaipat sekä Saijan omat tuotteet ovat helppoja käyttää ja soveltuvat monien ominaisuuksiensa ansiosta lähes kaikille vauvoille ja taaperoille. 

Ekorreshopissa on paljon tietoa ja vinkkejä kestovaippailuun sekä moneen muuhunkin kestoiluun. Tämä ei ole maksettu mainos, emmekä saaneet tuotteita omaksemme. 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: